Вече пет дни търсят тялото на 2-годишната Данка Илич в района

...
Вече пет дни търсят тялото на 2-годишната Данка Илич в района
Коментари Харесай

Все още търсят тялото на 2-годишната Данка: Надеждата е да помогне с нови доказателства

Вече пет дни търсят тялото на 2-годишната Данка Илич в региона на Бор в Източна Сърбия. Полицаи, пожарникари и спасители претърсват целия регион по поречието на Злотска река и към пещерата Лазар.

Зам.-началникът на полицията Зоран Шашич бе безапелационен, че търсенето на тялото на детето ще продължи, до момента в който не бъде открито, оповестяват сръбските медии.

Засега има три места, на които се прави издирването, само че има и проблем с един от обвинените за убийството на Данка, тъй като към този момент той е решил да резервира безмълвие.

Тялото на детето към момента не е открито, има данни, че е преместено от единия от обвинените

Към момента това действие се квалифицира като тежко ликвидиране, осъществено по нечовечен метод.

Откриването на тялото може да помогне с нови доказателства, свързани с задържаните, които са обвинени, че са помогнали за укриването на улики.

Полицията претърси през днешния ден още едно бунище и двора на един от обвинените

Братът на единия обвинен за убийството е умрял в ареста. 40-годишният мъж от Бор, който беше арестуван за период до 48 часа в събота по съмнения, че е помагал на брат си след осъществяването на закононарушението, е умрял в полицейското ръководство в Бор, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Той се разболял в ранните часове на деня и макар навременната реакция на полицейските чиновници и лекарите от здравния център в Бор, които създали опит за реанимация, той умрял. Лекарят оповестил естествена гибел.

Задържани са двама души. В издирването на тялото на детето участваха полиция и войска, кучета търсачи и Интерпол

2-годишната Данка беше оповестена за търсене на 26 март, откакто изчезна от вкъщи си в Банско поле край източния сръбски град Бор. Районът е покрай границата с България и област Видин. За убийството ѝ са упрекнати двама мъже.

Те работят в локалната водоснабдителна работа и признават, че са направили инцидентно убийството на момичето, като са го блъснали с колата си, след което са скрили тялото.

Тя изчезва от вкъщи си в край град Бор. Районът е покрай границата с България

Полицията обаче твърди, че по-късно единият от тях е преместил тялото и че в този момент те не престават да трансформират показанията си за това къде е то. Мъжете са показали няколко места.

След новината за гибелта на Данка жителите на източния град Бор сервираха цветя и свещи на площада в града, с цел да се сбогуват с дребното момиченце.

При разпитите е станало ясно, че бащата и братът на единия обвинен са помогнали в скриването на тялото

Сръбският президент Александър Вучич пък съобщи, че ще предложи на бъдещото държавно управление да прегледа опцията да се вкара още веднъж смъртно наказване за най-тежките закононарушения след убийството на детето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР